Επικοινωνία

Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2510 462197

FAX: 2510 462197

 

 

Υπεύθυνοι Καθηγητές Τηλέφωνο mail
Καρασσαβόγλου Αναστάσιος 2510-462193 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μανδήλας Αθανάσιος 2510-462222 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα Σπουδών

Α' Εξάμηνο

Β' Εξάμηνο

Γ' Εξάμηνο

Στο τρίτο εξάμηνο φοίτησης οι φοιτητές εκπονούν τη διπλωματική μεταπτυχιακή εργασία τους με υποχρέωση να την ολοκληρώσουν κατά τη διάρκειά του. Ωστόσο, εφόσον συντρέχουν, αποδεδειγμένα, σημαντικοί λόγοι, δίνεται η δυνατότητα παράτασης για άλλο ένα εξάμηνο. Η διπλωματική μεταπτυχιακή εργασία υποστηρίζεται δημόσια ενώπιον τριμελούς εξεταστικής επιτροπής, την οποία ορίζει η ΓΣΕΣ και στην οποία συμμετέχουν ο επιβλέπων της διατριβή και δυο ακόμη μέλη-διδάσκοντες του ΜΠΣ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διδακτικής και ερευνητικής απασχόλησης των μεταπτυχιακών φοιτητών, τονίζεται ότι οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές θα μπορούν, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος και της Συντονιστικής Επιτροπής, να επικουρούν Καθηγητές του Τμήματος σε φροντιστηριακές ασκήσεις και εργαστήρια του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, καθώς επίσης και να συμμετέχουν σε ερευνητικά έργα και προγράμματα που συσχετίζονται με το επιστημονικό τους αντικείμενο. Τέλος στο πλαίσιο του ΠΜΣ, εκτός των παραδόσεων και διαλέξεων, προβλέπονται θεωρητικές και εργαστηριακές ασκήσεις με τη βοήθεια νέων μέσων επικοινωνίας και νέων τεχνολογικών μεθόδων, παρουσιάσεις από την πλευρά των φοιτητών και επισκέψεις σε σχετικούς χώρους εργασίας.

Παρακολούθηση Μαθήμάτων

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Η διδασκαλία, οι εργασίες καθώς και οι εξετάσεις διεξάγονται στην Ελληνική γλώσσα από καθηγητές του Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ καθώς επίσης και άλλων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή/και της αλλοδαπής.

Κατά την διάρκεια των δυο πρώτων εξαμήνων οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν και να εξετασθούν με επιτυχία σε δέκα (10) μαθήματα  συγκεντρώνοντας 6 πιστωτικές μονάδες (credits) για το καθένα από αυτά (30 πιστωτικές μονάδα σε κάθε εξάμηνο, σύνολο 60 μονάδες για τα μαθήματα των 2 πρώτων εξαμήνων). Τα μαθήματα θεωρούνται ως διδαχθέντα εφόσον έχουν  πραγματοποιηθεί κατ' ελάχιστον 30 ώρες διδασκαλίας.

Η εκπόνηση της διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας πραγματοποιείται μετά το πέρας του 2ου εξαμήνου και η επιτυχής της ολοκλήρωση προσθέτει 30 επιπλέον πιστωτικές μονάδες.

Συνολικά, οι σπουδαστές θα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 90 μονάδες προκειμένου να αποκτήσουν τον 'Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Λογιστική, Ελεγκτική και Διεθνείς Συναλλαγές'.

Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται κατά τις απογευματινές ώρες και η παρακολούθηση του Προγράμματος Σπουδών είναι υποχρεωτική.

Υποκατηγορίες